‘Keuteltje – op zoek naar een vriendje’ – Jennifer Weerman

© 2019 eerste druk
ISBN 978-94-6247-161-0
Genre: Activiteitenboek / pesten
Uitvoering: Hardcover
Illustraties van: Karien Kupers

Met dit boek doe ik samen met mijn lieve kleindochter mee aan de (kinder-)estafette van het Selfpub Café.

2020-03-25 09.16.24

Cover

De cover laat een vrolijke in mijn ogen voorjaarstekening zien met daarop een weide met bloemen, een geit en keuteltjes die van een schapenwolken hemel met een vrolijk zonnetje genieten.

Samenvatting

Keuteltje wordt natuurlijk uit een geit gepoept alleen is hij anders dan de andere keuteltjes. Hij wil graag vriendjes hebben en dat gaat niet gemakkelijk. Elke bladzijde heeft links de tekening over het vertelde gedeelte en naast het verhaaltje wordt ook elke keer een vraag gesteld, dat laat de kinderen ook nadenken om een antwoordt te kunnen geven.

2020-03-25 09.16.14

Onze mening

Een erg leuk geïllustreerd boek waar Ivy direct al erg enthousiast over was, daar ze 4 jaar is heeft ‘het keuteltje’ natuurlijk ook voor grappige woordspelingen gezorgd, tenslotte zijn bij mijn weten alle kleuters vatbaar voor deze woorden.

Conclusie

Dit is een verhaal met vragen over gepest worden als je niet voldoet aan de voorkeuren van anderen en daardoor een aanwinst zal zijn voor iedereen met jonge kinderen. De vragen zijn ook erg op het thema afgestemd, hoewel er twee vragen waren die te moeilijk waren voor Ivy.

2020-03-30 16.07.07

Enkele vragen en het antwoordt van Ivy

Blz. 2 Wat is het verschil tussen plagen en pesten? Als je pest ben je gewoon stom aan het doen tegen je broertje of zusje. (Ik moest hier zo lachen omdat ze deze niet heeft!)

Blz. 5 Waar word jij verdrietig van? Als ik soms ben gevallen en als papa lelijk doet tegen mama.

Blz. 9 Hoe maak je nieuwe vrienden? Dan doe je zeggen wil je vrienden met me worden? Sommige zeggen ja, dat vind ik leuk en andere zeggen gewoon nee.

Blz. 10 en 15 Hoe kom je voor jezelf op? En Hoe kom je voor een ander op?  Weet ik niet! (Deze vragen begreep ze niet)

Blz. 19 Wat zijn goede manieren om ruzies op te lossen? Ehm .. Ehm .. Stop jongens!

De auteur

Voor Jennifer Weerman (Hilversum 1983) zijn kinderen een bron van inspiratie. Zij schrijft zelf kinderverhalen, maar is ook dol op voorlezen. Jennifer ‘test’ haar verhalen dagelijks op de kinderen van haar werk in de kinderopvang. Keuteltje bleek hun absolute favoriet te zijn. Omdat dit verhaal over een eenzaam keuteltje steeds kon rekenen op enthousiaste reacties van kinderen werd besloten hiervan een kinderboek te maken.

Uitleg van Ivy: Het gaat over een poepje, dat is Ivy en het geitje is Mama!

 

Met dank aan de Facebook-groep: Selfpub Café van Shirley Pellikaan en Kim Verheugen waarvoor wij dit boek als estafetteboek mochten lezen en recenseren. 

Dit boek is te bestellen bij: https://bestelmijnboek.nl/product/keuteltje-activiteitenboek/

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.