‘Het verlaten huis’ – Sandra J. Paul

© 27 februari 2020 Sandra J. Paul / Uitgeverij Hamley Books
ISBN 9789463967099
Genre: Nur 200 – Kinderboeken algemeen / 283 – Fictie 10 – 12 jaar
Uitvoering: Hardcover
Cover en binnenwerk van: Rene Folsom

Ook met dit boek uit het Hamley nest doe ik mee met de blogtour en ook hier ben ik te laat mee, door privé omstandigheden en het feit dat ik nu vier volle dagen en twee nachten in de week op mijn kleindochter pas en haar bezig (in huis) aan het houden ben, waardoor ik ook minder tijd voor mijzelf heb op dit moment.

20200312 Het verlaten huis

Cover

De cover is zoals gewend van Sandra heel erg mooi uitgevoerd en past volledig bij de

inhoud van het boek. Hierop zijn een kist, een kraai, een klok en een antieke strijkijzer te zien in een verstofte kamer met kapotte ramen in tuindeuren.

Extra: ook het binnenwerk is weer mooi afgewerkt met grijze tekeningen en dat maakt het boek nog specialer.

Samenvatting

Het verhaal begint met een terugblik op haar vorige boek; ‘De Duistere School’.

Kraaidorp is de plaats waar beide verhalen zich afspelen. Elisabeth is elf, heeft een sterke wil en blijft doorgaan tot ze de antwoorden krijgt op de vragen die haar bezighouden. Een van de vragen waar ze mee bezig is heeft te maken met de verhuisde/verdwenen Quinten en het verlaten huis, waar hij gewoond heeft en waar nu nieuwe bewoners in komen te wonen. Ze blijft haar zus Meike onderweg naar school met vragen bestoken.

Quote: ‘Meike weet nu heel zeker dat Quinten voorgoed weg is en dat er iets mis met hem moet zijn.’

Als het gezin kennis heeft gemaakt met het nieuwe gezin en er goed mee op kan schieten, vooral Meike met de oudste zoon Sem, komen er naar verloop van tijd steeds meer vragen naar boven door de geheimzinnigheid rondom het vertrek van Quinten en zijn vader bij Meike.

Op een avond zijn de kinderen van beide gezinnen samen omdat hun ouders een feestje hebben in dezelfde straat. Tijdens het kijken naar een film gebeuren er allemaal vreemde dingen en zitten de kinderen opeens opgesloten in een verlaten huis dat hun niet laat ontsnappen.

boeken

Mijn mening

Het is een opbouwend en erg spannend verhaal dat zorgt dat je verder wilt lezen. Ik ben erg blij dat ik dit boek mocht lezen en heb genoten van dit verhaal. Gedeeltes van dit boek heb ik voorgelezen aan mijn kleindochter van vier jaar en dat was ook een succes, Sandra heeft er een jonge fan bij ☺, ze vond het wel een leuk verhaal (haar woorden) tenslotte houdt ze op haar leeftijd van heksen en monsters, op Netflix ziet ze niet anders. Het einde laat je verlangen naar het laatste deel van deze boekenreeks.

Conclusie

Het is zo geschreven dat het op een heel prettige stijl te volgen en te lezen is voor de jongere lezers. Je kan je gemakkelijk inleven in de zes kinderen en ze worden op een aangename manier weergegeven. Ook hun gevoelens komen duidelijk naar voren. Een heerlijk spannend boek om te lezen.

2020-01-26 13.53.26

De auteur

Sandra J. Paul is een veelzijdig auteur die vooral bekend staat om haar spannende jeugdboeken en psychologische thrillers. Zij debuteerde in 2015 met de paranormale Young Adult-reeks ‘Het Eiland’: Het Eiland (2015), De Geest (2016), De Wolf (2016) en De Ziel (2017). Zij publiceerde ook de thrillers Azerty (2016), Moordspel (2017) en Kwijt (2019). Kwijt werd verkozen als thriller van jaar bij de boekengroep Thrillers and More en behaalde de derde plaats in de Thrillzone leesclub ranking. Azerty werd in 2019 heruitgebracht in een langere versie met nieuwe cover.

In 2018 schreef zij de kortverhalenbundel Loopgravenhel(d) naar aanleiding van de honderdjarige oorlogsvieringen, waar ze veel lof over ontving. Haar eerste jeugdthriller De Duistere School (2019) werd meteen een grote hit. Na massale interesse voor een vervolg, schreef zij het boek Het Verlaten Huis (2020), haar tweede jeugdthriller. Beide boeken werden samen met haar drie zonen bedacht. In 2021 wordt de trilogie afgesloten met De Vergeten Tuin.
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Sandra J. Paul en natuurlijk Uitgeverij Hamley Books voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.