‘HOME Rémi Versie 3.0’ – Lara Reims

© 13 maart 2020 Hamley Books
ISBN 9789463967174
Genre: Nur 280 – Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen/285 – Fictie 15+
Uitvoering: Hardcover
Coverontwerp van: Sly Fox Cover Designs – Lauren Dawes

Dit boek is het laatste deel van de Remi trilogie en ook met dit boek doe ik mee met de Blogtour van Hamley Books, hieronder mijn recensie.

Hier zijn de recensies te lezen van de eerste twee delen:

‘Upgrade Remi Versie 1.0’

‘Black-out Remi Versie 2.0’  

Cover Home

Cover

De cover pas perfect bij de twee eerdere delen, zie alle boeken op rij hieronder!

Samenvatting

Het verhaal gaat verder waar het tweede deel geëindigd is en begint bij het verdriet van Remi om zijn vriend. Rémi denkt door de gebeurtenissen een andere kant van zijn leraren te zien en de lessen gaan gewoon door, daarnaast heeft hij veel vragen waar hij geen antwoordt op kan vinden. In zijn zoektocht naar zichzelf en zijn groei daarin moet hij zichzelf de vraag stellen, kan ik nog wel iemand vertrouwen? Brokjes en stukjes uit zijn ‘verleden’ van voor het Creodroom maken dit nog raadselachtiger. En hoe zit het met de enorme snelle vooruitgang die de wereld waarin hij nu leeft doormaakt?

Quote: ‘Het gepieker over wie hem deze informatie stuurt, neemt obsessieve vormen aan.’

En hoe zit het nu tussen Rémi en Emma?

Quote: ‘Emma antwoordt niet. Zwijgend loopt ze naast hem, verzonken in gedachten.’

Mijn mening

Aan de ene kant ben ik blij dat de trilogie ten einde is, het was elke keer lang wachten op het volgende deel van deze geweldige boeken en wilde eigenlijk ze graag achter elkaar doorlezen (aan anderen raad ik dit erg graag aan), nu is het ook wel weer zo dat ik de jongelui zal gaan missen, de karakters hebben mijn hart veroverd.

Conclusie

Het is een trilogie om achter elkaar door te lezen. De spanning, het geheimzinnige, het avontuur, het futuristische, de nieuwe onbekende mogelijkheden en de uiteindelijke ontknoping zijn een grandioze Young Adult waardig. Deze boeken kan ik iedereen aanraden, jong en oud. Daarnaast is het boek zelf inclusief de binnenkant weer een lust voor het oog.

2020-04-05 09.44.21-1

De auteur

Lara Reims (1974) woont in Boekarest. Van daaruit schrijft ze haar verhalen. Ik ben in de gelukkige omstandigheid geweest om haar te mogen ontmoeten en hoop dit jaar haar een paar dagen te mogen bezoeken en samen met haar naar  Kasteel Bran (beter bekend als het kasteel van Dracula) te gaan, daar kijk ik erg naar uit.

2019-10-05 15.18.04
Dit boek krijgt natuurlijk wederom 5 sterren ✪✪✪✪✪, nog fantastischer dan het vorige delen.

Met dank aan Hamley Books voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.