‘Not so perfect’ – Linda van de Pol

© Linda van de Pol, 2020
ISBN 9789025114640
Genre: 284 – Fictie 13 – 15 jaar
Uitvoering: Paperback
Omslagontwerp van: Caren Limpens

Met dit boek doe ik mee aan de Blogtour van Uitgeverij Holland.

 

 

Cover

De cover ziet er erg vrolijk uit met een meisje die een ballon opblaast, een ballon emoticon met hartjes in de ogen en rommelige letters en figuurtjes. Deze cover straalt (letterlijk) uit dat het om een jeugdboek gaat.

Samenvatting

Het verhaal gaat over Madeleine van Breukelum die haar hele leven al uitgestippeld heeft, ze werkt met een meerjarige planning en elk jaar heeft doelen die behaald moeten worden. Ze noemt het haar MaddiePlan bestaande uit: Het (toekomst)jaar, de doelen en de middelen die ze daarvoor nodig heeft en natuurlijk hoort de leraar waar ze helemaal hoteldebotel van is in dit plaatje thuis.

Dan valt haar oog op een A4-tje met de vraag om een organisator voor de jaarlijkse feestavond en ze besluit dat zij de gegadigde moet zijn.

Zal alles lopen volgens haar meerjarenplanning?

Quote: ‘Waarom hangt in godsnaam meneer Hamilton in jouw slaapkamer?’

Mijn mening

Het is een erg vermakelijk boek om te lezen ik heb zelfs tweemaal zo hard moeten lachen dat de tranen over mijn wangen liepen, de korte hoofdstukken zijn ook erg prettig in dit verhaal. Het leest lekker door en zorgt dat je wilt weten of ze haar doelen daadwerkelijk kan waarmaken. Haar lijstjes zijn ook erg leuk om getekend door het boek te zien, ook leuk dat ieder hoofdstuk een afvinklijstje als plaatje heeft.

Conclusie

Het is een boek dat niet zo luchtig en alleen vermakelijk is als in eerste instantie doet geloven. Er worden ook serieuze zaken aangekaart, ze heeft te maken met onbewuste verwaarlozing thuis en waarschijnlijk is dat de reden waarom ze zo aan structuur hangt ook al heeft ze het idee dat het haar niet beïnvloed. Uit het hele boek komt naar voren dat ze de controle over haar leven nodig heeft om te overleven met haar andere issues. De boodschap die dit boek meegeeft is dat je ook moet kunnen loslaten, wanneer je jezelf in de weg zit.

linda-van-de-pol

De auteur

Linda van de Pol (1973) woont in het pittoreske dorpje Veessen. Een heerlijke plek om met de laarzen aan langs de IJssel te wandelen of over de uitgestrekte akkers. Ze schrijft vooral voor de doelgroep tieners, jongens en meiden. Soms spannend en griezelig, dan weer met veel humor en af en toe een beetje romantiek en drama. Het schrijven is de perfecte manier voor haar om een plekje te geven aan haar fantasieën en ideeën en geeft haar ontspanning maar ook wel periodes van onrust.  Dan rommelt het weer in haar hoofd. Personages gaan dan een eigen leventje leiden en langzaam vormt zich een verhaal waarin alles mogelijk is.

Als tegenhanger van het schrijven is Linda een enthousiaste duikinstructeur. Schrijven doe je vooral alleen. Het duiken juist met veel andere mensen en dat is voor haar de perfecte afwisseling.
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Met dank aan Uitgeverij Holland voor het exemplaar om te recenseren.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.