‘Gebroken adem – Als een mythe levensgevaarlijke werkelijkheid wordt?’ – Latoya Morris 🐬🐬🐬🐬🐬

© 28 februari 2020 Hamley Books
ISBN 9789463967136
Genre: Nur 280 – Fictie kinder- en jeugdboeken algemeen/285 – Fictie 15+
Uitvoering: Hardcover
Coverontwerp van: Sly Fox Cover Designs – Lauren Dawes

Ook met dit boek van Hamley Books zou ik meedoen met de Blogtour en ook hiermee ben ik te laat, maar hieronder wel mijn bevindingen.

latoya

Cover

De cover is zoals alle boeken uit het nest van Hamley Books prachtig, je ziet een vrouw staan in een stormachtige omgeving en de inhoud van het boek zal dit toelichten.

Samenvatting

Patrick is 19 jaar en heeft er eindelijk geen zin meer in om samen met zijn ouders en jongere zusje Judith naar zijn familie in Ierland te gaan om daar hun gebruikelijke vakantie door te brengen waar zijn tante een hotel heeft. Als zijn tante hem vraagt om een keertje even achter de receptie voor haar waar te nemen, heeft hij geen idee wat hij moet doen en dan komt de mysterieuze Morgayne om een kamer vragen en er is iets dan heel erg vreemd aan haar is. Vanaf dat moment is hij helemaal in de ban van haar.

Tegelijkertijd gebeuren er vreemde dingen langs de kust en met het weer, dat meer dan onstuimig is dan normaal in die contreien. Dan zoekt Morgayne Patrick op en voor hij het weet is hij helemaal betoverd door haar, ook al voelt hij dat er iets niet klopt, dit wordt ook nog eens bevestigd door de kleine vreemde dingen die hem opvallen.

Quote: ‘ ‘Waar jij vandaan komt niet? Vroeg Patrick in een poging om luchtig te blijven. ‘

Quote: ‘Er waren maar twee mogelijkheden: of ze sprak de waarheid, of er zat hier inderdaad iemand voor hem die uit een of ander gesticht was ontsnapt.’

Mijn mening

Wat een mooi boek, gaat gewoon onder je huid zitten, een ultiem liefdesverhaal. De personages zijn heel goed uitgewerkt neergepend, waardoor ik me heel goed kon inleven.

Conclusie

Het is een erg fijn boek om te lezen, je gelooft bijna wat er geschreven staat hoe onwerkelijk het verhaal ook is. Latoya heeft het mystieke Ierland erg mooi verwerkt in dit boek en heeft ook huidige mysteries erin meegenomen. Ik kan niet anders zeggen, dit is een boek dat iedereen zal willen lezen.

lotoya met

De auteur

Latoya Morris is gebogen en getogen in Sittard en dit is zo leuk daar ik geboren ben in Sittard! Op haar 21ste verhuisde ze naar Den Haag. Met haar Limburgse en Duitse roots kent ze alles over lekker eten, gezelligheid en gastvrijheid.

Latoya werkt als vertaler Engels en Duits bij een vertaalbureau, maar heeft daarnaast ook veel tijd voor haar hobby’s, waarvan schrijven de grootste is. Daarnaast houdt ze ook van lezen, zingen, gitaar en keyboard spelen, koken, bakken, tekenen en schilderen. Ze heeft twee katten genaamd Ghibli en Daigho. Ook sport behoort tot haar interesses. Verre reizen doet ze graag met haar man André.

Latoya’s auteurscarrière begon met het winnen van een schrijfwedstrijd in 2009, waardoor haar eerste boek “Yougian: Het nest van de Harpij” gepubliceerd werd onder het pseudoniem Latoya Moirae.
Dit boek krijgt 5 verdiende sterren ✪✪✪✪✪.

Met dank aan Hamley Books voor het exemplaar om te recenseren.

Als extra een door Latoya zelf getekende kleurplaat van haar boek.

kleurplaat

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.