‘Zomer in het Kunstcafé’ – Sue McDonagh

© 17 juni 2019 Choc Lit NL & Dutch Venture Publishing
ISBN 9789492585349 , 9789463982405
Genre: Nur 343 – Romantiek
Uitvoering: E-book

Dit boek is het eerste deel over het Kunstcafé geschreven en de cover geschilderd door Sue McDonagh.

cover 1e deel

Cover

De cover is door de auteur zelf in vrolijke kleuren geschilderd met het kunstcafé in het midden en de paarse motor die Lucy gewonnen heeft er prominent voor.

banner

Samenvatting

Lucy Daumier heeft samen met Richard een kunstcafé, waarin Lucy het artistieke gedeelte en Richard het culinaire gedeelte doen. Beide zijn getrouwd met respectievelijk Gerry en Nicola.

Wanneer Lucy een motor wint, gaat ze rijlessen nemen, ook al gaat ze dan tegen de wens van haar echtgenoot in, waar ze een steeds slechtere relatie mee krijgt. De eerste les heeft ze samen met andere mannen en wordt gegeven door Ash Connor, helaas heeft ze vanaf diezelfde ochtend pech met van alles, waardoor ze niet stevig in haar schoenen staat. Gaandeweg gaat ze steeds meer plezier in het lessen krijgen, mede dankzij Ash, die toch niet zo’n bullebak blijkt als tijdens de eerst lesdag. Met het lessen krijgt ze ook steeds meer zelfvertrouwen.

Quote: ‘Ze dacht aan haar eerdere mislukkingen en hoe ze daar overheen was gekomen. Volhouden was alles.’

Net na haar eerste rijexamen lijkt het wel of de wereld om Lucy heen ineenstort, kan ze dit te boven komen?

Mijn mening

Het is erg leuk om over de rijlessen te lezen en doet me denken aan de tijd dat ik ze had. Hoewel het in dit boek er toch anders gaat dan dat ik het zelf heb gedaan. Lucy komt me over ondanks haar onaardige echtgenoot als een sterke vrouw en een doorzetter, zo lees ik het graag.

Conclusie

Dit is een verhaal over zelfvertrouwen terugkrijgen, na een bazige en dominante man die er genoegen aan ontleende om haar naar beneden te halen en haar figuur te bekritiseren. Een erg fijn geschreven boek met personages die tot leven komen, met een lach en een traan. Een romantische feelgood om op vakantie, tuin, balkon of gewoon in je woonkamer te lezen.

slider_image002

De auteur

Sue McDonagh is een schrijfster en schildert graag. De covers van haar boeken zijn van haarzelf. Ze voelt zich een gelukkig persoon daar ze kanker heeft overwonnen, twee nieuwe heupen heeft en elke dag vult ze het liefst met liefde en gelach. Ze heeft in 2009 zelf leren motorrijden en werkt nu mee aan Curvy Riders, een Britse motorrijclub alleen voor vrouwen. Haar liefde voor motorrijden en schrijven inspireerde haar om de serie over het Kunstcafé te schrijven. Als ze niet schildert, schrijft ze of rijdt ze op haar motor.

Hierbij haar Facebookaccount: Sue McDonagh Artist.
Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.