‘HELL CITY laatste halte’ – Joanne Carlton

© 28 maart 2020 Hamley Books
ISBN 9789463967235
Genre: Nur 285 – Fictie 15+
Uitvoering: Hardcover
Illustraties van: Thomas Philip Acid
Cover design van: Sean Lowery – Lauren Dawes
Binnenwerk: CP Smith

20200417 Hell City

Met dit boek doe ik mee met de Blogtour van Hamley Books en ik ben zo blij dat ik met de blogtours helemaal bij ben, na een moeilijke periode. Hierbij mijn bevindingen over deze novelle.

buitenkant

Cover

De cover laat een meisje/vrouw van achter zien met een bijl over haar schouder staande op een uitgebrande of gesloopte auto met een hond aan haar zijde tussen gebouwen die in brand staan, dit belooft een interessant verhaal.

Samenvatting

Ze wordt geradbraakt wakker in een kamer waarvan de wanden branden, maar geen bijzondere warmte uitstralen en ze weet niet zeker wie ze is. Door een armband aan haar arm met de naam Allie erop denkt ze dat dat haar naam is. Ze denkt dat ze in de hel is beland en door de angstaanjagende dingen die op haar pad komen op deze plek lijkt het er inderdaad op.

Quote: ‘Maar ze had nooit een wezen als dit verwacht, niet zoiets gruwelijks als dit gigantische ding.’

2020-04-17 19.42.27

Zal ze uit deze hel ontkomen?

Mijn mening

Het is geen boek voor kinderen die bang zijn voor monsters. In het begin was ik op het verkeerde been gezet, was ze nu overleden of niet? Een behoorlijk spannend maar ook beangstigend boek over het thema pesten. Ik weet niet zeker of ik het mijn kleindochter gauw zal laten lezen of voorlezen.

Conclusie

Het is een prachtig vol met monsters geïllustreerd boek, alleen daarom is het al de moeite waard. Iedereen die houdt van enge verhalen met een onvoorspelbaar en onvoorstelbaar einde kunnen hier zeker van genieten, een verhaal zo anders dat het uniek is.

Sandra J. Paul foto

De auteur

Joanne Carlton is een veelzijdig auteur. Zij schrijft al zolang ze het zich kan herinneren in verschillende genres. Zij schreef oorspronkelijk in het Nederlands onder de auteursnaam Sandra J. Paul tot ze besloot om haar eeuwige droom, Engelstalige boeken te schrijven, na te jagen.

Gedurende vele jaren publiceerde ze Engelstalige korte verhalen die ze online plaatste. Joanne schrijft (meestal) psychologische, paranormale verhalen in een hedendaagse setting.

In 2017 lanceerde ze haar emotionele debuut ‘Heart-Beat’, naar aanleiding van het overlijden van haar vader en zus. Het verhaal wekte meteen de nodige emoties op bij haar lezers en mocht op laaiend enthousiaste kritieken rekenen.

Begin 2018 volgde ‘Kill Me Again’, een intrigerende psychologische Young Adult-thriller. Deze zal in 2019 in Nederlandstalige versie verschijnen. Haar derde boek, een novelle, ‘Dust’, verscheen in oktober 2018.

Joanne schrijft daarnaast ook Flash Fiction (zeer, zeer korte verhalen) en novelles.


Dit boek krijgt sterren 4 ✪✪✪✪.

Met dank aan Hamley Books voor het exemplaar om te recenseren

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.