‘Verhalen van de Lacune #1 – Raaf’ – Carine J.A. Maes

© 2018 Celtica Publishing
ISBN 978-94-91300-81-3
Genre: Fantasy
Uitvoering: Paperback
Pagina’s: 232

Dit boek heb ik gekocht omdat ik het tweede deel via Celtica Publishing heb gekregen. Dit in het kader dat ik dit jaar een van de Celtica Vipsters 2020 mag zijn. Het is niet meer dan logisch dat ik natuurlijk eerst het eerste deel zal moeten lezen om door te kunnen gaan.

2020-04-27 17.56.18

Cover

De cover ziet er mooi uit in blauwe kleuren, je kan duidelijk zien dat de jongeman met lange witte veren aan zijn armen en vogelpoten in een fantasieboek voorkomt. Ook is er een zwarte kat te zien die aan zijn poten ligt, dit alles in een schemerige vlakke omgeving met bomen op de achtergrond.

Samenvatting

Raaf wordt als baby bij de oude archiefmeester gebracht door een reusachtige witte raaf met één inktzwarte slagpen die het niet overleeft. Hij groeit op in een overvloedige abdij en wordt opgevoed door de portier en diens vrouw waarvan iedereen niet beter weet dan dat dit zijn ouders zijn, terwijl de monniken hem onderwijzen en de wereld leren kennen zonder ook maar een voet buiten de veilige omwalling te zetten. En zo wordt hij volwassen. Dan op een avond wordt de hemel fel verlicht door een vallende ster en dan verandert alles.

912ef322e770add4e8bb3002da38152f

Raaf komt na zijn transformatie als eerste in aanraking met Hekate, zij vertelt hem over zijn pad, hij krijgt de keuze uit drie wegen en ze vertelt hem zorgvuldig te kiezen. Dan komt hij de pratende weerkat met de naam Balderus tegen die een eind met hem wil meelopen. Deze vertelt aan Raaf wie hij is en wat zijn taak is.

Quote: ‘Ja natuurlijk, je mag gerust een eind met me meelopen, ik weet zelf nog niet waarheen ik ga. Mij is een prachtlandschap beloofd met hoge bergen, door Hekate. Ken je haar?’

Op zijn reis komt hij kleurrijke persoonlijkheden tegen.

raven-silja-erg

Mijn mening

Het is geen boek dat gelezen kan worden als je je er niet volledig op kan focussen, daar ik te maken had met verlies van een vriendin en het verdriet daaromheen was het lastig om er helemaal in te komen door de bloemrijke en niet chronologische volgorde in het begin van het verhaal. Ik heb er dan ook erg lang over gedaan en moest vaak opnieuw beginnen om het helemaal te kunnen volgen.

Conclusie

De kater maakt het verhaal erg ingewikkeld door zijn vreemde en soms onbegrijpelijke manier van spreken. Dit is geen boek om snel doorheen te lezen, je moet echt je hoofd erbij houden. Voor de wat oudere liefhebbers van fantasy-boeken kan dit een interessant boek zijn.

profielfotoCJAM-300x300

De auteur

Carine J.A. Maes woont in Gierle, België. Creativiteit is voor haar een uiting van het bewaarde kind, diep binnenin.

Tijdens en na haar humaniora schreef ze poëzie en kortverhalen, die ze liet lezen aan één enkele goede vriend. Ze studeerde linguïstiek aan UNISA, Pretoria en geraakte in de ban van Russische schrijvers waaronder Toergenjew (De liefde van Klara Militsj) en Pasternak (Dokter Zhivago). Haar absolute favoriet is de satirische roman van Michail Boelgakow, ‘De Meester en Margarita’.

Voor Carine bevat een aantrekkelijk boek avontuurlijke, fantastische, absurde en mysterieuze elementen. Ze is fan van de klassieke fantasyschrijvers zoals Guy De Maupassant, Tolkien en C.S. Lewis maar ook van het werk van Robin Hobb, J.K. Rowling en vele anderen.

De films die haar bijblijven zijn: ‘Twelve Monkeys’, ‘Eternal Sunshine of the spotless mind’, en ‘Dracula’ van Francis Ford Copolla.

Carine is getrouwd, heeft drie kinderen en werkt als analist-programmeur bij een multinational. Ze houdt van bomen die een beetje scheef staan, van wegen die niet rechtdoor gaan en van mensen met een hoekje af.


Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.