‘PUNK 57’ – Penelope Douglas

© 2020 Tinteling Romance
ISBN 1230003754481
Genre: Nur 343 – Romantiek
Uitvoering: E-book
Omslagontwerp van: German Creative
Omslagfoto van: Depositphoto

Met dit boek doe ik mee met de Blogtour van Tinteling Romance, zie mijn naam staan bij 1 mei 2020.

Cover Punk 57

Cover

De cover laat een hart zien dat gekleurd is met meerdere felle kleuren onder een quote: ‘we pasten perfect bij elkaar tot we elkaar ontmoetten …’, dit is een ware eye-catcher. De nieuwsgierigheid was daardoor geprikkeld.

Samenvatting

Het verhaal gaat over twee penvrienden van het moment dat hun beide scholen bepaalden dat dit goed voor hun leerlingen was. De koppeling zou moeten zijn dat ze hun eigen sekse toegewezen kregen alleen hebben ze beide een naam die toegekend kan worden aan het andere geslacht. Misha, de jongen dus en Ryen het meisje hielden dit jaren vol ook nadat het voor school niet meer nodig was en werden op papier goede vrienden zonder elkaar ooit te hebben gezien vonden ze zelf.

Dan door omstandigheden komen ze elkaar tegen op 18-jarige leeftijd en Misha weet dan al dat het meisje waar hij even mee praat Ryen is en laat haar dit niet weten. Dan slaat voor Misha het noodlot toe en verandert er iets waardoor hij niet meer reageert op haar brieven.

Hij is van plan het een en ander recht te zetten in zijn leven en dat dit samenvalt met het onbedoelde weerzien mat Ryan is een bijkomstige aangelegenheid. Maar dan blijkt ze totaal niet te zijn wie ze in de brieven schreef en dat verafschuwt hij.

Ryan heeft het moeilijk met haar leven en snapt niet dat ze niets meer hoort van Misha, nu ze echt een vriend nodig heeft om haar hart bij uit te storten. Het wereldje waarvan zij het idee heeft dat alles is zoals het zou moeten zijn, stort om haar heen in elkaar en dan is er nog die nieuwe jongen waar ze sterk op reageert.

Quote: ‘Blijkbaar is wat ik altijd dacht echt waar. Veiligheid zit in het aantal.’

Mijn mening

Het is een boek zoals nog niet eerder gelezen heb, vanuit het oogpunt van een meisje dat er alles aan doet om erbij te horen en zichzelf daarom veracht. Veel lezers zullen dit herkennen uit hun jeugd en zichzelf of een ander in haar zien. Zelf ben ik heel erg blij dat ik dit boek mocht lezen en het eens van de andere kant te beleven. Dit zeg ik omdat ik me nooit aangetrokken heb gevoeld om met gemene mensen om te gaan en mijn eigen plan te trekken. Mijn persoonlijke ervaring is dat de gepeste kinderen juist een erg mooi innerlijk hebben.

Conclusie

Dit boek kan ik aanraden aan iedereen die kampt of heeft gekampt met het dilemma om bij de populaire meute te willen horen, om zelf ook gehoord en gezien te willen worden. Het leert je dat anderen je niet gelukkiger kunnen maken als je niet jezelf kunt zijn.

auteur

De auteur

Penelope Douglas vond dit een erg moeilijk boek om te schrijven, ze was er in feite bang voor en hoopte dat het haar zou lukken om dit boek te volbrengen en om Ryen te laten bijdraaien en uiteindelijk trots op haar hoofdpersonage te kunnen worden.

Note auteur: ‘Ryans behoefte aan erkenning, bewondering en erbij willen horen, zit in ons allemaal. We zien het overal. Geen enkel kind wil anders zijn. Elk kind wil erbij horen, verlangt naar de goedkeuring van anderen en is, meestal, mentaal nog niet sterk genoeg om er alleen voor te staan. Maar als we ouder worden, ontwikkelen de meesten van ons dat vermogen. We leren dat er niets beter voelt dan oprecht van jezelf te houden, ook al betekent dat dat de mensen om je heen dat niet doen. Het kan ons eenvoudigweg gelukkig geen bal meer schelen.’

engelse cover
“Punk 57 is a STANDALONE New Adult romance. It is suitable for ages 18+.

Extra op de site van de auteur, klik erop en de scene is te lezen:

PUNK 57 Deleted Scene: Misha and Ryen Skip School

Dit boek krijgt 5 sterren ✪✪✪✪✪, zeker door het beladen onderwerp.

Met dank aan Tinteling Romance voor het exemplaar om te recenseren.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.