‘Ontmoeting in het Kunstcafé’ – Sue McDonagh

© mei 2020 Choc Lit NL & Dutch Venture Publishing
ISBN 9789492585493
Genre: Nur 343 – Romantiek
Uitvoering: E-book

Dit boek is het tweede boek over het kunstcafé en het vervolg op Zomer in het Kunstcafé van Sue McDonagh. Vanaf 1 mei 2020 is dit als paperback verkrijgbaar.

banner

Cover

De cover is kunstig geschilderd met daarop twee bistrostoeltjes bij een ronde bistrotafel in vrolijke kleuren, met op de achtergrond een strand en de zee.

Samenvatting

Dit verhaal gaat over Jo Morris, zij werkt in het Kunstcafé in Wales, waar twee partners de scepter zwaaien, Richard die doet het culinaire gedeelte en Lucy het artistieke. Jo is een alleenstaande moeder van een zoontje van vijf jaar en ze hebben het niet breed en wanneer de school van haar zoontje Liam belt dat ze direct naar school moet komen, pakt ze haar enige vervoermiddel haar fiets. Onderweg zit het haar niet mee en tot overmaat van ramp wordt haar fiets vernield. Dit is de eerste echte kennismaking met Ed Griffiths, van wie alom bekend is dat hij een bad boy is.

Quote: ‘Hij was Ed. Een van Lucy’s motorvrienden. Knapste man op de planeet. Dacht hij zelf dan.’

Omdat ze geen andere keuze heeft laat ze zich door hem naar de school van haar zoontje brengen. Vanaf dat moment draaien ze om elkaar heen, ook al heeft Ed op dat moment een vriendin. Jo heeft zichzelf aangeleerd om op de achtergrond te verblijven en de aandacht niet op haar te laten vallen. Dan wordt ze door omstandigheden door de dorpsgenoten als een held gezien en dat verandert haar hele huidige leven en daar heeft ze totaal geen behoefte aan doordat ze vele geheimen heeft die niet uit mogen komen.

Quote: ‘Ze was zo gewend geraakt om zichzelf te camoufleren – de praktische kleding die deed waar ze voor bedoeld was en die haar figuur verborg, hielp natuurlijk mee – dat het een schok was om te ontdekken dat iemand haar gezien had, zelfs haar naam had onthouden, laat staan dat diegene op haar gevallen was.’

Mijn mening

Een fijn boek om te lezen, gewoon een aangenaam boek, kabbelt lekker voort met hele prettige personages, ook met humor en een traantje, zonder te veel heftige scenes, pas aan het eind wordt het een beetje spannend.

Conclusie

Het is een prettig boek om te lezen, een heerlijke zomerroman en feelgood. Een boek dat geheimen met zich meedraagt die in het hoofd van de personages heftiger lijken dan ze eigenlijk zijn. Ook erg leuk is het grappige personage van Liam, die duidelijk een vroegrijp kereltje voorstelt.

Sue

De auteur

Sue McDonagh is een schrijfster en schildert graag. De covers van haar boeken zijn van haarzelf. Ze voelt zich een gelukkig persoon daar ze kanker heeft overwonnen, twee nieuwe heupen heeft en elke dag vult ze het liefst met liefde en gelach. Hierbij haar Facebookaccount: Sue McDonagh Artist.

Dit boek krijgt 4 sterren ✪✪✪✪.

slider_image002

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.