Over

Welkom op  interessesvanrenneke. Een website waar ik boeken en recensies deel die ik gelezen heb. Ook zal ik met plezier vermelden als ik zo gelukkig heb mogen zijn om auteurs in levende lijve te hebben aanschouwen bij een Meet & Greet. Dit doe ik pas sinds kort en natuurlijk hoop ik dat jullie mijn website met veel plezier blijven bezoeken.
Hieronder meer over mij:

Wie ben ik?

Mijn man en ik tijdens een vakantie in het zonnige Mexico!

Mijn naam is Renneke. Ik ben geboren op 7 september in Sittard. Na vele woonplaatsen ben ik uiteindelijk in Leerdam terecht gekomen en daar heb ik mijn huidige lieve man Marcel leren kennen. We wonen samen met onze zoon en met 2 katten Roger 4 jaar & Aron mijn kitten en nog veel meer huisdieren. Daarnaast heb ik nog een lieve dochter en zij heeft ook een dochter, dus ben ik ook nog een trotse oma.

Ik tezamen met mijn dochter en kleindochter zomer 2018!
Mijn zoon en ik april 2019!

Ik heb veel vrije tijd en help graag anderen vrijwillig met hun financiële rompslomp. Daarnaast pas ik 2 dagen op mijn schattige kleindochter. Ook mocht ik een Belgische auteur helpen met haar boek, ook dit gebeurde op vrijwillige basis. Verjaardagskaarten, beterschapskaarten, kerstkaarten en leuke kaarten stuur ik naar eenzame, zieke en gehandicapte kinderen en volwassenen, de adressen krijg ik van Slakkenpost. Daarnaast ben ik in de gelukkig omstandigheid dat ik boekrecensies mag schrijven voor de boeken van Hartwick Publishing en ben ik toegevoegd als Rep bij Team Tinteling van Tinteling Romance. Mede door de boekpresentaties van auteurs heb ik hele lieve en leuke mensen ontmoet, die dezelfde passie hebben, waaronder ook eigenaren van uitgeverijen en mede daardoor mag ik meedoen aan blogtours van Hamley Books :). Daarnaast heb ik ook een Facebook pagina, waar ik deze site aan gelinkt heb en daar winacties van anderen plaats plus een Instagram account, die ik hier los van bijhoud.

Lezen & boeken
Dat ik gek ben op lezen moet wel duidelijk zijn. Al vanaf jongs af aan las ik onder de deken met een zaklamp omdat ik het licht op tijd uit moest doen op de slaapkamer van mijn ouders.

Er zijn meerdere genres die ik lees, namelijk:

  • Young Adult
  • New Adult
  • Fantasy / SF    
  • Waargebeurde verhalen                                                                  
  • Romans
  • Thrillers

Vroeger spaarde en kocht ik vele honderden stripboeken. Wegens omstandigheden heb ik nog maar enkele series over powervrouwen in mijn bezit. In mijn tienertijd begon ik ook Duitse en Engelse boeken te lezen, het boek dat toen de meeste indruk heeft gemaakt is Im Westen nichts Neues van Erich Maria Remarque, over de loopgraven in de eerste wereldoorlog. Toen werd ik volwassen en ging zwaardere werken lezen over kindermisbruik, kindermishandeling, volwassenen met een nare jeugd en de gevolgen daarvan en over (massa/serie)moordenaars. Zie hieronder enkele boeken hierover.

Twee stapels uit mijn boekenkast: zware kost, non-fictie!
Een stapel uit mijn kast: serie- en massamoordenaars non-fictie!

De reden was dat ik de achterliggende gedachte van de daders wilde begrijpen. Vroeger was het mijn wens om als profiler bij de politie te gaan werken, helaas was ik in de tijd te klein er was een regel dat je minstens 1.70m moest zijn en had nog een bril, een reden om toen niet aangenomen te worden, ook al was ik voor vier testen geslaagd voordat ze dat constateerden.

Ik wens jullie veel plezier op de website en ik hoop dat er boeken tussen zitten die jullie interessant genoeg vinden om te gaan lezen en dat ook zeker laten weten!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.